Obeya

Obeya is een digitale of fysieke ruimte waar alle essentiële informatie op de muur staat. Met een Obeya ga je van strategie naar executie. Dankzij visueel management kijkt letterlijk iedereen naar hetzelfde plaatje. Het juiste obeya leiderschap brengt mensen bij elkaar voor wendbaarheid, alignment en gedragen beslissingen. De Obeya wordt ook wel een opgavekamer of stuurmuur genoemd.

  • Scherp gedeeld beeld en visie met visual management.
  • Breng mensen bij elkaar en in beweging.
  • Doorbeek silo’s.
  • Vergroot eigenaarschap en alignment.
  • Meer grip op het geheel van projecten en de lijn.
Obeya hand-out

Starten met Obeya?

Wat maakt een Obeya zo effectief?

Een een goed ingerichte Obeya bevat een aantal elementen die zorgen voor succes. Ten eerste de informatie: die moet niet alleen begrijpelijk en betrouwbaar zijn, maar ook relevant en leiden tot een goed gesprek. In de Obeya beslis je op basis van feiten. Dit doen we met visueel management: hierdoor kijken mensen letterlijk naar hetzelfde plaatje. Daarnaast zorgen we ook voor “Data Eigenaren” – mensen die verantwoordelijkheid nemen voor het up-to-date houden van data.

Credit: User Story Mapping, by Jeff Patton (O’Reilly, 2014).

Maar een Obeya is méér dan informatie op de muur. Minstens net zo belangrijk is wie je uitnodigt en hoe je dat faciliteert. Belangrijk is om de juiste mensen bij elkaar te krijgen zodat je samen gedragen beslissingen kunt maken. Daarnaast is het ook belangrijk om aandacht te hebben voor het gedrag en de cultuur binnen de Obeya: mensen komen deze ruimte in om samen inzichten op te doen en beslissingen te maken. Tot slot is psychologische veiligheid en een groeimindset belangrijk: feedback en leren zorgen er immers voor dat je steeds betere beslissingen kunt maken.

Aanpak

Onze aanpak is meerzijdig: we kijken naar zowel de data, het bouwen, het leiderschap, de facilitatie en de benodigde cultuur- en gedragsverandering om mensen in beweging te krijgen en impact te maken.

We gaan als volgt te werk:

Stap 1 – Introductie workshop
Hierin bepalen we de bedoeling van een Obeya, en of de Obeya hiervoor het juiste instrument is.

Stap 2 – Rollen en ritme bepalen.
We bepalen wie de Obeya bouwt (“Bouwer”), wie de sessies faciliteert (“Host”) en wie de data aanlevert en up-to-date houdt (“Data Eigenaren”). Volgens het “voor doen, samen doen, zelf doen” principe zullen wij bouwen en facilitatie eerst voordoen, en daarna overdragen naar de organisatie. We zorgen dat er regelmatige sessies in de Obeya worden ingepland in de agenda’s, want regelmaat is sleutel tot succes!

Stap 3 – Voorbereiding: Obeya Bouwsessie
Het Obeya team gaat aan de slag om de juiste informatie te verzamelen en de Obeya te bouwen. Met onze partner Agile Walls kunnen wij prachtige modulaire fysieke muren leveren. De eerste sessie wordt voorbereid en gecommuniceerd binnen de organisatie.

Stap 4 – De eerste Obeya sessie
We faciliteren de eerste Obeya sessie met alle mensen.

Stap 5 – Zelf doen
We begeleiden de bouwer en host om zélf de Obeya voortdurend te blijven verbeteren (bouwen) en regelmatig sessies te faciliteren. De inzet bestaat uit voordoen, trainen en individuele coaching totdat de organisatie het zelf kan.

Onze expertise

  • We worden erkend als expert door Obeya Association, het wereldwijde kennisinstituut over het Obeya gedachtegoed.
  • We zijn internationaal spreker op het gebied van Obeya, met name over het faciliteren ervan: een Obeya is méér dan visueel de informatie aan de muren hangen.
  • We bouwen fysieke Obeya’s in samenwerking met onze partner, AgileWalls.
  • We bouwen ook digitale Obeya’s.

Voorbeelden van digitale en fysieke Obeya’s

Bij gemeente Amsterdam hebben we een Obeya ingericht voor de wildemanbuurt. Hier kwamen 5 opgaven bij elkaar en konden we effect-gestuurd werken: uitvoering komt bij de regisseurs. Het multidisciplinair team met partners bracht energie en maakte impact mogelijk. De visualisatie is gebaseerd op Agile Portfolio Management.

Bij gemeente Almere hebben we een fysieke muur gebouwd met de modulaire elementen van AgileWalls.

Meer lezen over Obeya

Obeya
Blog Obeya

5 tips voor het inrichten van een Obeya

Obeya als werkwijze om sturing te geven aan de strategie wint snel aan terrein. Steeds meer leiderschapsteams richten een (digitale) kamer in, waar alle belangrijke strategische informatie zichtbaar is en...

Obeya
Blog,Video Agile leiderschap Agile transformatie

Gastheerschap als sleutel voor een effectieve Obeya

Obeya expert Mark Marijnissen sprak op de jaarlijkse Obeya summit over gastheerschap als de sleutel tot een effectieve Obeya. Kijk hier de opname terug.

Podcast Morgen organiseren we anders - beyond agile
Blog,Podcast Agile transformatie Beyond agile

Podcast: Morgen organiseren we anders - namelijk beyond agile

Hoe transformeer je succesvol in de richting? Minke Buizer praat met Aarnoud Overkamp (Takeda Pharmaceuticals Nederland) en Michiel van Gerven (Organize Agile) over beyond agile.