Vacature Agile coach

Laten we beginnen met dat wat de meeste waarde heeft voor jou. Waar begin je eigenlijk aan als je bij ons komt werken? We werken er keihard aan om jou de employee experience van je leven te geven. Want happy employees is happy customers.

Solliciteren
Dat betekent dat we je dit bieden:
  • Vrijheid. Eindelijk krijg je ruimte om je wildste ideeën te realiseren. Je laat je ondernemersgeest de vrije loop, ontwikkelt met collega’s nieuwe producten en diensten en test die bij onze klanten. Ook mag je je tegen de binnenkant van het bedrijf aan bemoeien. We groeien snel en er is genoeg te doen.
  • Avontuur. Je komt op de meeste uiteenlopende plekken. We begeleiden toonaangevende organisaties in de publieke sector, maar ook in het bedrijfsleven, zowel in binnen- als buitenland. Er is geen directiekamer met een te hoge drempel voor jou. Je helpt de spannendste beslissingen te nemen en met jouw eigenzinnige visie zet je menig leider aan tot actie.
  • Meesterschap. Je bent gepokt en gemazeld en deelt graag je inzichten. Als thought leader beklim je regelmatig een podium. Met je vlotte pen bereik je een groot publiek. Hoewel je aardig wat ervaring hebt, weet je ook dat je nog niet uitgeleerd bent. Sterker nog: hoe meer je leert, hoe meer je erachter komt dat je heel veel nog niet weet. Uiteraard helpen we je daarbij: je krijgt een interne coach, een buddy en een onbeperkt opleidingsbudget.
  • Team. Je bent onderdeel van een team ‘organisatiegekkies’, zoals we onszelf met trots noemen. Onze gemeenschappelijkheid zit in een onstuitbare passie voor wendbaarheid. We helpen elkaar beter te worden en samen ons mooie bedrijf te ontwikkelen. Daarnaast borrelen, feesten, eten en lachen we graag met elkaar. Vaak en veel.
  • Geld. Een arbeidsvoorwaardenpakket dat we met jouw input verder optimaliseren, met als basis een gewoon goed salaris. Oh ja, en een onbeperkt aantal vakantiedagen.
Waarom jij bij ons past?
  • Agility. Dat stroomt door je bloed en je kunt niet meer anders. Je bent geen fundamentalist maar wel gedreven om organisaties duurzaam te helpen transformeren. Geen framework dat je niet kunt doorgronden en je weet als geen ander hoe belangrijk teamdynamiek is voor het succes van een transformatie.
  • Topper. Jouw lat ligt hoog, net als die van ons. Niet dat je doorslaat in perfectionisme, maar je bent wel eigenzinnig als het om kwaliteit gaat. Je bent een teamplayer en weet dat je samen verder komt. Je kent jezelf, durft kwetsbaar te zijn en bent niet bang om te falen. Je hebt lef. Hard lachen om je eigen missers kun je goed. Wij ook.
  • Verwondering. Daar draait het om. Je vraagt je continu af waarom de dingen gaan zoals ze gaan, nieuwsgierigheid. Nadenken over hoe het effectiever kan, wat mensen beweegt en daarover in gesprek gaan. En er dan nog voor betaald krijgen ook. Hoe mooi is dat?
Hoe ziet je week eruit?

Maandag coach je als agile lead de directie van een gemeente tijdens haar wekelijkse meeting. Je hebt een backlog met ze gemaakt voor de ontwikkeling van hun eigen agile leiderschap. Jullie bespreken de ideeën die je hebt om hun meetings anders in te richten. Daarbij komt zowel de focus op de organisatieontwikkeling als de eigen teamdynamiek aan bod. ‘s Middags heb je een skypecall met Gidion die in New York is om te spreken op een Agile HR congres.

Op dinsdag heb je de sprintplanning met het transformatieteam, bestaande uit onze collega’s en medewerkers van de gemeente. Jullie blikken terug op de afgelopen twee weken en onderzoeken welke stappen jullie in de volgende team meetings kunnen zetten. Als PO besluit je een gesprek met de manager Bedrijfsvoering aan te gaan die moeite lijkt te hebben met agile control. Voor je naar huis gaat spreek je de directeur van het KCC over de inzet van Kanban in de frontoffice.

Woensdagochtend werk je met collega Bart op kantoor aan een nieuwe blog over Agile budgeting. ‘s Middags heb je een ontwikkelgesprek met Minke: centraal staan je leerdoelen en je employee happiness. Je kijkt altijd uit naar deze gesprekken omdat ze je helpen focussen op dat wat voor jou belangrijk is en hoe je zo van toegevoegde waarde kunt zijn voor Organize Agile. Aan het einde van de dag loop je met Mikel de laatste voorbereidingen voor de Agile coachopleiding door die volgende week start. Met jouw input is deze nog beter geworden.

Donderdag staat in het teken van coaching van de collega’s die ook aan de transformatieopdracht bij de gemeente werken. Je hebt een gesprek met Bart en zijn product owner. Ze sparren met je over het verhogen van de velocity van het team en willen weten hoe ze het gedoe in het team bespreekbaar kunnen maken. Je geeft ze niet het gevraagde advies, maar stelt ze een paar rake vragen, waarna ze weer op weg kunnen. Daarna stap je in de trein naar Den Haag waar je met Nienke een intakegesprek hebt bij een nieuwe opdrachtgever. Op weg naar huis begin je alvast aan de offerte.

Op vrijdag ontmoet je alle collega’s op kantoor voor de wekelijkse teammeeting. Een ideaal moment om even bij te praten. Centraal staat vandaag het bespreken van de metrics, de belangrijkste HR-zaken en de subteams geven demo’s aan elkaar. ‘s Middags werk je met Nienke verder aan de offerte waar je gisteren aan begon. Om half 5 poppen de eerste bierflesjes open. Weer een week voorbij, wat is ie omgevlogen!

Ok, jullie zoeken mij dus. Wat doe ik nu?

Stap 1. Solliciteer via het formulier hieronder
Stap 2. Kennismaking met twee Organize Agile teamleden
Stap 3. Gesprek met twee andere teamleden of meelopen in de praktijk

Ten slotte voeren we het arbeidsvoorwaardengesprek en heten we je van harte welkom!

Join the team!

Sollicitatie beschrijving

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.