Maatregelen die we nemen in het kader van klimaatbeleid en MVO

Organize Agile streeft een zo laag mogelijke footprint na. Onze teamleden hebben een hart voor de planeet en werken vanuit hun purpose bij ons. Dat maakt dat we dit samen ook belangrijk maken. De huidige tijd heeft ons gedwongen laten ervaren dat de digitale mogelijkheden veel ondersteuning bieden in onze dagelijkse werkzaamheden en advisering. Dit willen we vasthouden ook als we straks in het ‘Nieuwe Normaal’ werken.

Naast onze inzet voor het klimaat kijken we ook dicht bij huis waar we op sociaal vlak het verschil kunnen maken. Een voorbeeld hiervan is dat er bij Organize Agile geen kerstpakketten worden uitgedeeld maar stemmen we elk jaar voor een donatie aan goede doelen. Onze collega’s nomineren en pitchen per persoon 1 goed doel. Uit deze pitches wordt het meest aansprekende goede doel gekozen middels een stemming.

Organize Agile

Klimaat

We doen niet alleen aan blended learning, maar ook aan blended coaching en advisering: waar nodig fysiek, waar mogelijk op afstand. Zo zijn we maximaal flexibel en bereikbaar voor onze klanten. Bovendien beperken we zo het reisverkeer. Wanneer we op locatie aanwezig zijn, maken we gebruik van de trein en voor overnachtingen kiezen we voor Green Key hotels. Daarnaast maken we gebruik van fysieke borden, zoals magnetische borden en post-its voor het zoveel mogelijk hergebruiken van materialen.

MVO

We doen niet alleen pro bono opdrachten voor o.a. Agora Amsterdam (VO-instelling in ontwikkeling) en Plusgroep Den Haag, maar ook is Organize Agile al jaren vrienden en partner van EduScrum. Met grondlegger Willy Wijnands schreven we in 2015 ons boek Scrum in Actie. Daarnaast werken we altijd vrijwillig mee aan gastcolleges aan onderwijsinstellingen en interviews met studenten.