Aan de slag met Agile Transformatie?

Merk je dat jaarplannen in de kast belanden, de strategie niet uitgevoerd wordt en neemt werkplezier af? Zijn er trage en logge procedures die je innovatie- en slagkracht afremmen? Lukt het je niet om bij te blijven in de laatste ontwikkelingen? Dan is er een duidelijke noodzaak voor een agile transformatie.

Een agile transformatie is een organisatieverandering in denken, werken en organiseren die er op is gericht om je organisatie wendbaarder te maken zodat je sneller kunt inspelen op veranderende omstandigheden.

Agile Transformatie workshop

Starten met Agile Transformatie?

Voor wie?

Een agile transformatie wordt toegepast door allerhande organisaties, zowel in de publieke als de private sector. In de publieke sector zijn dit veelal gemeenten, provincies, politie en hogescholen. In de private sector zijn dit meestal grotere organisaties.

Onze transformatieaanpak

We beginnen bij jouw organisatieprobleem en begeleiden een ontwikkeling in denkwijze, gedrag en inrichting zodat je klaar bent voor de toekomst.

Onze transformatieaanpak bestaat uit drie pijlers.

 1. Transformeren zonder blauwdruk
  Geen generieke of dogmatische oplossingen, we zetten jouw probleem centraal.
 2. Partnerschap
  De transformatie doen we samen en we zorgen ervoor dat je zelfstandig verder kan.
 3. Leiderschap
  Dit is de sleutel tot duurzame verandering.

Transformeren zonder blauwdruk

Wat bedoelen we met transformeren zonder blauwdruk?

 • We identificeren eerst de meest urgente strategische uitdagingen die jullie willen oplossen.
 • We richten een transformatieteam op (of sluiten hierop aan) om de transformatie te begeleiden.
 • In het team identificeren we mogelijke oplossingen, die we zo snel mogelijk willen toetsen in de praktijk: dit noemen we experimenten.
 • Succesvolle experimenten schalen we op in de organisatie, van de niet-succesvolle experimenten leren we en proberen we het opnieuw.

Onze expertise

Bij Organize Agile werken coaches, adviseurs en trainers met een brede ervaring in organisatieadvies en agile verandering en een onstuitbare passie voor wendbaarheid.

 • We hebben agile organiseren in non-IT omgevingen als eerste in Nederland geïntroduceerd.
 • Hoge waardering van klanten, mede om het maatwerk en de vele relevante praktijkervaringen.
 • Een aanpak die zich meer focust op het veranderen van gedrag van mensen dan op de “technische” tools en methodieken. Wij geloven dat mensen de verandering brengen in plaats van de “adviesdocumenten”.
 • Een informele groep met coaches die zich volledig focussen op de klant en wat daar moet gebeuren. We doen wat nodig is. Hierdoor committeren wij ons aan de opgave die er ligt.
 • We zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in organisatieland. We tweaken complexe modellen van IT naar non-IT en van commercieel naar maatschappelijk en maken deze begrijpelijk.

Resultaat

Het resultaat is een organisatie die slagvaardiger, effectiever, wendbaarder, innovatiever is. Én een aantrekkelijkere plek om te werken.

Cases

Case Organize Agile farmacieconcern

Agile werken bij een farmacieconcern om beter te kunnen inspringen op vragen uit de markt

Durf je als bedrijf in het diepe te springen middenin de coronacrisis? Bij een farmacieconcern deden ze het. Terwijl het dagelijkse werk onder verhoogde druk doorging, transformeerde de organisatie in...

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten en agile werken: nooit meer terug naar de oude manier

Het begon in 2017 met OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten. Senior marketeer Rinia Willemse was vanaf het begin bij OERRR betrokken, in de rol van Product Owner: ‘Wij zijn altijd...

Gemeente Amersfoort

Gemeente Amersfoort: naar structureel agile werken

Op veel plaatsen bij de overheid wordt al een aantal jaren op projectbasis gescrumd. De afdeling ‘Samen Leven’ bij de Gemeente Amersfoort wil een stap verder gaan: structureel agile werken...

Meer lezen over Agile Transformatie

Organize Agile
Blog Agile leadership Agile transformatie

Waarom agile transformatie apex roofdieren nodig heeft

De meesten van jullie hebben waarschijnlijk wel eens de video "How wolves change rivers" gezien (ik heb het hieronder ingevoegd). Het is een beroemd filmpje over hoe de reintroductie van...

Podcast Morgen organiseren we anders - beyond agile
Blog,Podcast Agile transformatie Beyond agile

Podcast: Morgen organiseren we anders - namelijk beyond agile

Hoe transformeer je succesvol in de richting? Minke Buizer praat met Aarnoud Overkamp (Takeda Pharmaceuticals Nederland) en Michiel van Gerven (Organize Agile) over beyond agile.

Organize Agile
Blog Agile leiderschap Agile transformatie

Richt je organisatie in als een skatepark, zo leer je te ‘surfen’ op veranderingen in complexe omgevingen

Covid heeft ook zo zijn voordelen. Zo gaf de pandemie mij de kans om een vergeten ​​hobby op te pakken: golfsurfen. Een vriend overtuigde me om weer het water op...