Over Organize Agile

Wij zijn een internationaal team van coaches en consultants die organisaties ondersteunen en begeleiden in agile transformaties. Bij Organize Agile geloven we dat in iedereen een veranderaar zit, teams de motor zijn van vernieuwing en wendbare organisaties de toekomst hebben.

Organize Agile team aan het werk met agile transformatie

Een vrijblijvend oriënterend gesprek aanvragen voor jouw organisatie?

Waarom Organize Agile

Eerste expert in Agile non-IT in Nederland.
Hoge waardering van klanten, mede om het maatwerk en de vele relevante praktijkervaringen.
Een aanpak die zich meer focust op het veranderen van gedrag van mensen dan op de “technische” tools en methodieken. Wij geloven dat mensen de verandering brengen in plaats van de “adviesdocumenten”.
Een informele groep met coaches die zich volledig focussen op de klant en wat daar moet gebeuren. We doen wat nodig is. Hierdoor committeren wij ons aan de opgave die er ligt.
We zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in organisatieland. We tweaken complexe modellen van IT naar non-IT en van commercieel naar maatschappelijk en maken deze begrijpelijk.

 

Onze kernwaarden

Bij Organize Agile werken wij met een team van nieuwsgierige, eigenzinnige agile coaches met teamspirit en een gezonde dosis lef. Vier kernwaarden die wij doorleven, maar ook onze opdrachtgevers op uitdagen. We zijn zelf nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen en de organisatiecontext bij onze opdrachtgevers. Waar zit de frustratie? Wat gaat er goed? Wat is er in het verleden al geprobeerd? En waar wil de organisatie naar toe? We hebben een eigen kijk op de toekomst van werk, maar beseffen ook dat iedere organisatie een eigen aanpak nodig heeft.

We geloven dat teams de motor zijn van vernieuwing. In een goed team is het veilig, kun je zijn wie je bent, zeggen wat je wilt en wordt je gezien en erkend. Je hebt samen te leveren. Als je goed op elkaar ingespeeld bent, kun je bergen verzetten. Daarom vinden we het van belang, dat bij zowel Organize Agile als bij onze opdrachtgevers, de teamspirit aanwezig is (of ruimte is om deze te creëren/verbeteren).

Daarnaast hebben we het lef om nieuwe paden te bewandelen, maar ook de pijnpunten te benoemen en eventuele obstakels uit de weg te ruimen. Datzelfde verwachten we ook van onze opdrachtgevers, dat ze het lef hebben om keuzes te maken en door te pakken wanneer dat nodig is.

Organize Agile

 

De start van een transformatie

Elke organisatie is anders en elke transformatie is anders. Om te bepalen wat belangrijk is voor de organisatie kijken we vanuit Organize Agile naar vier oplossingsrichtingen: klantwaarde, bevlogen mensen, stabiele teams en netwerk organisaties.

In een vrijblijvend oriënterend gesprek bepalen we samen met de organisatie welke samenstelling van oplossingen het beste aansluit bij en het meeste resultaat oplevert voor de organisatie. Dit doen we met de volgende stappen:

Stap 1: Buy-in management
Een agile transformatie komt van onderop én bovenaf. Zonder commitment van de eindbazen gaan we niet van start. Dat betekent dat we management en directie meenemen in wat agile is, wat een transformatie vraagt en vereist en dat we met hen bespreken wat hun rol daarin gaat zijn.

Stap 2: The A-team
We stellen een agile transformatieteam, het A-team, bestaande uit agile coaches van Organize Agile en medewerkers van de organisatie samen en bepalen wie de product owner wordt. Het team regelt de benodigde randvoorwaarden om te kunnen starten. Het A-team werkt met een veranderbacklog en sprintsgewijs aan de transformatie.

Stap 3: Prioriteren, kiezen, starten
We onderzoeken en besluiten waar we als eerste de meeste waarde toe kunnen voegen en gaan van start. Daarbij maken we gebruik van onze oplossingsrichtingen. Dat betekent dat we mensen trainen, coachen en adviseren waar dat nodig is.

Stap 4: Valideren en evalueren
Na de eerste sprint toetsen we bij onze stakeholders of we op de goede weg zijn, wat beter en anders kan en bepalen we de prioriteiten voor de volgende sprint.

Stap 5 en verder…
In principe continueren we deze aanpak en werken we toe naar het punt waarop we overbodig zijn geworden en de organisatie met haar eigen coaches en veranderaars elke nieuwe ontwikkeling het hoofd kan bieden. Dit kunnen kleine veranderingen zijn of veranderingen die door het hele bedrijf opgezet en uitgevoerd moeten worden.

Concrete voorbeelden van de rol die Organize Agile kan hebben binnen een agile transformatie zijn:

  • Wij geven op maat gemaakte agile in-house trainingen aan jouw organisatie
  • Wij begeleiden teams binnen jouw organisatie die aan de slag willen met agile werken en de agile mindset
  • Wij ontwikkelen agile coaches binnen jouw organisatie
  • Wij gaan met het management team aan de slag om agile werken en de agile mindset te waarborgen binnen de organisatie

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Download gratis onze pinkpaper

Agile organiseren

Start vandaag nog met agile organiseren binnen jouw organisatie. Benieuwd hoe? Download dan gratis onze pinkpaper!

 Lees wat agile is en hoe je dit kan toepassen

Een stappenplan om te starten met agile organiseren

Download hier