Agile Coachopleiding voor de Nationale Politie

Zoek jij een stevige verdieping op jouw rol als scrum master of agile coach? Wil jij leren hoe je agile teams helpt effectiever te worden? Dan is de Agile Coach opleiding precies iets voor jou! Na deze intensieve opleiding ben je in staat om de Agile mindset van jouw organisatie te helpen groeien en heb je de verschillende rollen van een Agile Coach in de vingers.

Onze Agile Coach opleiding heeft een 9.6 waardering

Bouw mee aan de Agile politie

Data

De opleiding start op 16 en 17 maart 2020 en duurt 6 maanden. De overige data zijn:

 • 20 & 21 april
 • 18 & 19 mei
 • 22 & 23 juni
 • 31 augustus & 1 september
 • 28 & 29 september

Testimonials

"Nienke is een zeer toegankelijk begeleider die een goede balans vindt tussen 'onderwijzen' en samen verkennen wat dit voor de praktijk betekent. Beschikt over veel kennis en (ervarings)voorbeelden. Weet heel adequaat de deelnemers te helpen naar een volwassen teamcoach. "
Ton Kreling
Q-team Rotterdam
"De meest complete Agile training die ik ken. Van mindset tot team coaching, van tools tot leiderschap, het komt allemaal aan bod. Trainers zijn uiterst kundig en weten zelfs een ervaren deelnemer als ik uit te dagen en verder te brengen. Niveau wordt aangepast aan wat de trainees nodig hebben."
Gerrit-Jan Klop
Agile coach Productiehuis
"Een prachtige verdieping in de reis naar een Agile mindset! Nienke en Michiel nemen je mee in zowel de zachte als technische kant, waarbij goed wordt geluisterd naar wat de meeste waarde oplevert voor de deelnemers. Met veel plezier aan de opleiding deelgenomen!"
Danny de Wild
Q-team Oost-Nederland

Resultaat

Na afronding van deze intensieve opleiding ben jij een agile coach die;

 • Technisch mentor is en de verschillende agile practices en tools kent en weet hoe en wanneer je deze inzet.
 • (Team) Coach is met kennis van verandermanagement, psychologie, organisatiecultuur en -ontwikkeling.
 • De aanjager en vraagbaak is van wendbaar werken.

In de praktijk betekent dit dat je:

 • Teams coacht in het snel behalen van resultaten door eigenaarschap en vertrouwen te creëren.
 • Iedereen in de organisatie coacht in zijn/haar agile rol (o.a. product owner, stakeholder, agile leider).
 • Anderen helpt te presteren, door coaching in o.a. beslissingen nemen, prioriteren en feedback geven.
 • De samenhang coördineert tussen verschillende agile teams. Begrijpt welke vormen van wendbare organisaties er zijn.

Wat ga je leren?

 

Blok 1 Agile mindset & learning agility
Verdiep je verder in de agile waarden en manifesten. Je krijgt inzicht in je eigen learning agility en hoe je deze kan vergroten. Daarnaast gaan we in op de agile mindset en hoe je die als agile coach je organisatie in brengt. Bovendien leer je de andere deelnemers kennen en krijg je inspiratie uit hun praktijk.

Blok 2 Agile tools en practices
Je leert beter te bepalen wanneer je Scrum, Kanban en andere frameworks inzet. Bovendien gaan we aan de slag met en diagnosetool waarmee je teams coacht in hun ontwikkeling. Tot slot ga je aan de slag met instrumenten om klantwaarde, prioriteren en voortgang te verbeteren.

Blok 3 Teamcoaching
In dit blok staan we stil bij teamdynamiek en hoe je je daartoe verhoudt als agile coach. Je leert interventietechnieken uit de teamcoaching om teams te helpen reflecteren en groeien.

Blok 4 Scaled agile
We gaan aan de slag met principes, randvoorwaarden en valkuilen van scaled agile. We verdiepen op de waarde van verschillende agile scaling frameworks. Daarnaast oefen je met Big Room Planning. Tot slot werken we samen aan een agile praktijkcase van een van de organisaties van de deelnemers.

Blok 5 Agile leiderschap
Je krijgt inzicht in wat de rol van leiders is in een wendbare organisatie en hoe je als coach hen kunt ondersteunen. We zoomen ook in op je eigen leiderschap in verandering. Natuurlijk gaan we ook oefenen met cases om je verder te bekwamen.

Blok 6 Agile finale
In dit laatste blok komt alles bij elkaar wat je in de opleiding het geleerd. Je legt met andere deelnemers een proeve af in de vorm van het uitwerken van een praktijksituatie. Tot slot lever je een eindopdracht op waarmee je jouw leerreis als agile coach afsluit.

Instapeis

Dit is geen beginnersopleiding. Hoewel we oog hebben voor ieders unieke kwaliteiten en talenten, vinden we dat deelnemers op zijn minst een stevige basis moeten beheersen. Zo borgen we de kwaliteit van de opleiding.
Jij hebt;

 • een agile mindset;
 • ervaring met Scrum, Kanban en/of andere agile frameworks;
 • tijdens de looptijd van de opleiding minstens één team om te coachen en het geleerde in de praktijk te brengen.

Certificering

Na afronding van de training ontvang je een Scrum Company Certificaat. Dit is een bewijs van deelname, waarmee je aantoont dat je kennis hebt van de werking en principes van agile coaching en je bekwaamheid hebt verworven hierin. Daarnaast kun je je certificaat toevoegen aan je Linkedin-profiel.