De Zin en Onzin van Werken - De diversiteits officer: tijd om te ontbubbelen?

Onze collega's Minke en Carmen verwonderen zich over de geschreven en ongeschreven regels van werk. In hun werk als organisatieveranderaars komen zij dagelijks in aanraking met bijzonder werkafspraken en organisatieculturen. Elke aflevering pakken zij een andere werk fenomeen beet. Samen bespreken zij de oorsprong en zinnigheid hiervan. Dit doen zij niet alleen; elke aflevering speed-interviewen zij iemand over de zinnigheid van hun werk. In deze tweede aflevering nemen Minke en Carmen je mee naar diversiteit op de werkvloer en het belang van een diversiteits officer.
Datum
18 augustus 2021
Auteurs
Minke Buizer
Carmen Guerra Jurado
Categorieën
  • Toekomst van werk
Organize Agile

Als zelfs het Brits koningshuis een diversiteit officer aanneemt, dienen wij deze dan niet allemaal te hebben? Of zijn we veel productiever en gelukkiger als we in onze eigen bubbel met gelijkgestemden zitten? En is diversiteit dan de taak van één persoon?

Met deze vragen gaan Minke en Carmen aan de slag, wat leidt tot een verhitte discussie. Zij hebben beiden andere ervaringen met diversiteit en hechten daar ook een ander belang aan. Een discussie die scherp wordt gevoerd en nog meer vragen opwerpt. Zij interviewen Bernice Feller, Inclusion Strategist, die een nieuwe invalshoek aan de discussie toevoegt: namelijk om over inclusiviteit in plaats van diversiteit te praten. Luister mee en vorm je mening over de diversiteit officer.

Wat is jouw visie op een diversiteits officer? Praat mee op instagram! 

Minke Buizer

Vernieuwer, strateeg, pragmatisch
Ik adviseer en begeleid organisaties in de transitie naar duurzame en regeneratieve organisaties. Hierbij focus ik mij op de gedragsverandering en verandering organisatiestructuur die hiervoor nodig is. Dit vraagt specifiek van toezichthouders en ondernemingsraden om een andere taakinvulling.

Carmen Guerra Jurado

Agile coach
Ik geloof dat de Agile mindset organisaties in staat stelt om deze snel veranderende, onzekere, complexe en dubbelzinnige wereld te omarmen. Met een flinke dosis fun en creativiteit help ik je graag op zoek te gaan naar wat voor jouw organisatie werkt.