De Zin en Onzin van Werken – Het beoordelingsgesprek: ”lekker binair”

Onze collega’s Minke en Carmen verwonderen zich over de geschreven en ongeschreven regels van werk. In hun werk als organisatieveranderaars komen zij dagelijks in aanraking met bijzonder werkafspraken en organisatieculturen. Elke aflevering pakken zij een andere werk fenomeen beet. Samen bespreken zij de oorsprong en zinnigheid hiervan. Dit doen zij niet alleen; elke aflevering speed-interviewen zij iemand over de zinnigheid van hun werk. Minke en Carmen zijn lekker warm gedraaid met hun podcast en ditmaal bespreken zij het beoordelingsgesprek. Zinnig of onzinnig?
Datum
2 september 2021
Auteurs
Minke Buizer
Carmen Guerra Jurado
Categorieën
  • Toekomst van werk
Organize Agile

Met klotsende oksels je beoordelingsgesprek in? Dit kan anders! Minke en Carmen delen openhartig hun eigen ervaringen, over onzinnige invulvelden en de maandelijkse gesprekken. Zowel van de kant van de werknemer als die van de manager. In deze podcast halen ze meerdere voorbeelden aan van organisaties die experimenteren met nieuwe vormen van performance management. Hoe kan het klassieke beoordelingsgesprek anders? Of is afschaffen de beste optie? 

Minke heeft zich de afgelopen jaren verdiept in performance management en deelt zowel enkele voorbeelden uit onderzoeken als uit de praktijk. Zij ziet voornamelijk angst bij HR om deze gesprekken los te laten. ‘We zijn teveel verstrikt geraakt in procedures, maar het doel is uit het oog verloren’. 

Luister mee naar deze aflevering over de zin en onzin van beoordelingsgesprekken!

Minke Buizer

Vernieuwer, strateeg, pragmatisch
Ik adviseer en begeleid organisaties in de transitie naar duurzame en regeneratieve organisaties. Hierbij focus ik mij op de gedragsverandering en verandering organisatiestructuur die hiervoor nodig is. Dit vraagt specifiek van toezichthouders en ondernemingsraden om een andere taakinvulling.

Carmen Guerra Jurado

Agile coach
Ik geloof dat de Agile mindset organisaties in staat stelt om deze snel veranderende, onzekere, complexe en dubbelzinnige wereld te omarmen. Met een flinke dosis fun en creativiteit help ik je graag op zoek te gaan naar wat voor jouw organisatie werkt.