De Zin en Onzin van Werken - Psychologische veiligheid: de sleutel is nieuwsgierigheid

Onze collega’s Minke en Carmen verwonderen zich over de geschreven en ongeschreven regels van werk. In hun werk als organisatieveranderaars komen zij dagelijks in aanraking met bijzonder werkafspraken en organisatieculturen. Elke aflevering pakken zij een andere werk fenomeen beet. Samen bespreken zij de oorsprong en zinnigheid hiervan. In deze aflevering worden Minke en Carmen geconfronteerd met hun eigen vooroordelen omtrent psychologische veiligheid, delen zij hun inzichten en persoonlijke ervaringen en bespreken zij tips waarmee je persoonlijke veiligheid in je team kunt doen opbloeien.
Datum
28 september 2021
Auteurs
Minke Buizer
Carmen Guerra Jurado
Categorieën
  • stabiele teams
Organize Agile

Het begon eigenlijk al bij de oermens. De Homo neanderthalensis kon met een gerust hart lekker tukken, want hij wist dat zijn stamgenoten de wacht hielden tegen extern gevaar. Nu komen sabeltijger aanvallen tegenwoordig minder vaak voor, maar de behoefte aan je veilig voelen, zowel fysiek als psychologisch, is bij ons Homo sapiens nog steeds aanwezig. Luister mee naar deze aflevering over de zin en onzin van psychologische veiligheid.

Wat is jouw visie op psychologische veiligheid? Praat mee op instagram! 

Minke Buizer

Vernieuwer, strateeg, pragmatisch
Ik adviseer en begeleid organisaties in de transitie naar duurzame en regeneratieve organisaties. Hierbij focus ik mij op de gedragsverandering en verandering organisatiestructuur die hiervoor nodig is. Dit vraagt specifiek van toezichthouders en ondernemingsraden om een andere taakinvulling.

Carmen Guerra Jurado

Agile coach
Ik geloof dat de Agile mindset organisaties in staat stelt om deze snel veranderende, onzekere, complexe en dubbelzinnige wereld te omarmen. Met een flinke dosis fun en creativiteit help ik je graag op zoek te gaan naar wat voor jouw organisatie werkt.