Werken bij Organize Agile – Een gespreid bedje in een warm nest

Een gespreid bedje in een warm nest. Zo voelt het een beetje om binnen te komen bij Organize Agile. Dezelfde plek als waar ik twee jaar geleden mijn eerste sollicitatiegesprek had na een jaar reizen. Een superleuk gesprek met Nienke en Gidion, maar toch geen match op dat moment. Gelukkig geef ik niet snel op en heeft twee jaar werkervaring bij Coolblue mij goed gedaan. Na wederom een leuk gesprek, dit keer met Minke en Michiel, kan de champagne open!
Datum
17 juni 2018
Auteur
Bart Claassen
Categorieën
  • Werken bij
Agile coach Bart legt het agile framework uit tijdens een agile training

Buddies

Even terug naar dat gespreide bedje. Daar zorgen Office Manager Judith en Inwerkbeest Willemijn, met haar kanban inwerktraject, wel voor: super Agile HR natuurlijk! Dat warme nest komt door mijn buddies. Officieel heb ik er maar één, maar in werkelijkheid zijn al mijn collega’s buddies. Het gaat ook snel met in twee weken een speciaalbierpakket, een intro borrel en een sprookjesachtig niet-huwelijksfeest. Er zijn vrienden waar ik de afgelopen twee  jaar minder biertjes mee heb gedronken.

De eerste weken waren naast gezellig ook enorm leerzaam. Op mijn eerste dag mocht ik al direct met Yvonne mee op intake voor een heuse ‘pressure cooker’. Een wat? Ja zo’n 4-daagse Scrum snelkookpan voor als iets nu toch echt af moet. Daarna veel babbelen, lezen en een scrumtraining meedraaien met een ware ‘standup from hell’ voor mezelf. Dat heeft mij wel goed voorbereid op de eerste workshop die ik samen met Mikel mocht geven. Helaas alleen maar positieve feedback van Mikel en de deelnemers. Gelukkig had ik zelf wel een paar verbeterpunten.

 

 

Leren, leren, leren

Ondertussen leren Geeke en Willy mij ook de kracht van Agile Portfolio Management. Had ik daar maar eerder kennis mee gemaakt… Ik heb ook samen met co-founder Gidion twee dagen training gegeven aan zee. Het leven van een Agile Scrumcoach is zwaar ;). Dat zeg ik met een knipoog want zwaar is het zeker niet. Hard werken wel. Het vraagt van mij om veel en snel te leren, continu scherp te zijn, keuzes te maken, fouten te maken en nog meer te leren.

 

Dan ben ik tegenwoordig ook nog druk aan het schrijven. Dankzij Community Chief Apun mag ik mezelf nu eindelijk blogger noemen. Ik werk daarbij hard aan mijn eigen visie op de toekomst van werk. Ik dacht namelijk dat ik deze al had, maar nu ik hem op papier moet zetten blijkt dat toch een stuk lastiger. Gelukkig ben ik in mijn hoofd wel snel en wendbaar en hoef ik niet te beginnen met een volmaakt eindproduct. Eerst experimenteren, dan reviewen, een retrospective, nog een keer sprinten en dat allemaal visueel, vanuit zelforganisatie, zónder uitgebreide plannen en mét een beetje urgentie natuurlijk.

Uiteindelijk is mijn visie gestoeld op vrijheidverantwoordelijkheid en vertrouwen. Spreekt dit jou aan? Laten we dan gauw een kop koffie drinken!

Bart Claassen

Agile Coach