De eerste internationale State of Agile HR

Organize Agile is geïnspireerd geraakt door de jaarlijkse State of Agile (recent is de 13e editie gepubliceerd) en de State of Agile Marketing (2de editie). Beide onderzoeken geven inzicht in de huidige ontwikkelingen, de populairste agile methodes en ervaringen in de transformatie naar een agile organisatie. Wij vinden dat het snelgroeiende en baanbrekende veld van Agile HR niet kan achterblijven, vandaar dat we in samenwerking met de Hogeschool Utrecht een diepgaand onderzoek zijn begonnen naar het Agile HR van vandaag. We streven ernaar om met de State of Agile HR de belangrijkste ontwikkelingen en uitdagingen voor Agile HR wereldwijd in beeld te brengen.
Datum
13 mei 2019
Auteur
Gidion Peters
Categorieën
  • Agile hr
logo png state of agile hr

State of Agile HR

Gidion Peters, spreker en auteur over het onderwerp Agile HR en initiatiefnemer van de State of Agile HR, ziet dat HR professionals vaak nog bezig zijn met het ontdekken van de werking en waarde van Agile HR. “HR afdelingen kunnen van grote invloed zijn in de transformatie naar een agile organisatie. Om de business goed te kunnen ondersteunen in deze transformatie is het essentieel dat HR professionals op de hoogte zijn van de huidige ontwikkelingen op het gebied van wendbaar organiseren. De State of Agile HR geeft inzicht in de ervaringen van andere HR professionals en afdelingen, en beoogt zo een scherp beeld te laten zien van de praktijk. Of het nu kleine stapjes zijn met agile werkwijzen of een volledige transformatie naar een wendbare HR afdeling of organisatie, organisaties werken ieder op hun eigen manier aan het vergroten van de wendbaarheid van hun mensen.”

Kirsten Bakker, die onderzoek doet voor de Hogeschool Utrecht in het kader van Human Resource Management, denkt dat Agile HR een grote bron van inspiratie kan zijn voor de HR afdeling van vandaag. “Niet alleen liggen er kansen voor de HR afdeling om de business te ondersteunen bij voortdurende veranderingen en het verhogen van flexibiliteit; een HR afdeling die zelf wendbaar organiseert, kan productiever worden, kan meer waarde toevoegen en kan HR professionals meer autonomie bieden. Of deze resultaten behaald worden, hangt er vanaf hoe goed HR in staat is om zijn eigen verandering te organiseren.”

Hoe kan jij helpen?

Momenteel zijn we bezig met het verzamelen van gegevens voor de State of Agile HR. Is jouw organisatie bezig, of wil je binnenkort beginnen met agile denken, werken en organiseren? Dan kan je meedoen aan dit onderzoek! Vul hier de State of Agile HR enquête in. Het duurt ongeveer 15 minuten. Wanneer je dit voor 17 mei doet, maak je kans op een gratis plek in de 3-daagse training Agile HR in september, gecertificeerd door het International Consortium for Agile. Lees meer over de State of Agile HR op https://www.stateofagilehr.com.

Gidion Peters

Co-founder & agile coach
De wereld van organiseren staat aan de vooravond van grote veranderingen. Ik haal er plezier uit om daar een rol in te spelen: die van innovator. Door het ontwikkelen van nieuwe manieren van denken en werken. Zo help ik leiderschapsteams en organisaties in de VS, Europa en Latijns-Amerika.