Agile coaching

Effectieve agile teams vormen de basis van een wendbare organisatie. Voor het team betekent dit meer dan alleen het toepassen van agile werkwijzen zoals scrum of kanban. De grootste winst zit uiteindelijk in gedragsverandering en het nemen van gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Een doorgewinterde agile coach helpt om het team effectiever en klantgerichter te laten werken en zo de basis te leggen voor een weerbare organisatie die snel en effectief met veranderingen omgaat.

Ook teamvorming is een belangrijk aspect als het gaat om teameffectiviteit. Het leren aanspreken en vragen om feedback is hierbij van groot belang. Organize Agile gelooft dat je dit bereikt (want in iedereen zit een veranderaar) door middel van stevige agile coaching.

agile coaching

Benieuwd wat een agile coach voor jou kan betekenen?

Voordelen van agile coaching

Hogere teameffectiviteit

Focus op klantwaarde

Verbeterde samenwerking in én tussen teams

  Sneller en betere resultaten door verhoogd eigenaarschap en vertrouwen

Ontwikkeling aanspreek en feedback-cultuur

 

Effectieve teams als basis van een wendbare organisatie

Uiteindelijk is het doel om je hele organisatie wendbaar en toekomstbestendig te maken. Echter, wil je snel en doeltreffend met veranderingen omgaan, dan vormen effectieve teams de basis. Wendbare teams die in staat zijn de klant ‘end-to-end’ te bedienen. Strategische wendbaarheid begint met operationele wendbaarheid.

Om effectieve teams te creëren begeleiden we ze ook in de ‘volwassenheid’ van werken en communiceren. We coachen op interacties binnen het team maar ook op interacties met andere teams en met stakeholders. We gaan op zoek naar een ritme van continu verbeteren en helpen de randvoorwaarden op orde te brengen en obstakels uit de weg te ruimen.

 

Coaching on the job

Het werken met agile teams en de agile mindset vraagt om werken vanuit rollen die daarbij horen. Denk aan scrum masters, product owners, teamleden en agile leiders. De beste manier om deze nieuwe manier van werken en denken in de vingers te krijgen is het direct toepassen in de praktijk. Met coaching on the job creëren we een veilige omgeving waar men op reflectieve wijze leert de rol effectief en zelfstandig uit te voeren.

Wij streven ernaar dat de scrum masters, product owners, tribe leads en chapter coaches zo snel mogelijk de competenties hebben om zelfstandig verder te kunnen. Naast Agile coaching on the job begeleiden we daarom ook het ontwikkelen van deze competenties in bijvoorbeeld gildes.

 

Coaching op afstand

 

Naast op locatie kan agile coaching ook op afstand plaatsvinden. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op teams die wereldwijd verspreid zijn of die door de huidige omstandigheden niet bij elkaar kunnen komen. De ervaring leert dat volwassen agile teams snel in staat zijn om ook op afstand effectief samen te werken.

We sluiten aan bij de intern beschikbare tooling of zetten, indien nodig, onze eigen faciliteiten in.

Meer lezen over coaching op afstand? Lees onze coaching op afstand blog serie.

 

Meer info?

Wil je een keer vrijblijvend een (digitaal) kopje koffie drinken om te kijken of een van onze coaches ook jouw teams kan helpen?

Neem contact op