Bekendmaking winnares State of Agile HR

Na de State of Agile en State of Agile Marketing, vinden wij dat het snelgroeiende en baanbrekende veld van Agile HR niet kan achterblijven, vandaar dat we in samenwerking met de Hogeschool Utrecht een diepgaand onderzoek zijn begonnen naar het Agile HR van vandaag. We streven ernaar om met de State of Agile HR de belangrijkste ontwikkelingen en uitdagingen voor Agile HR wereldwijd in beeld te brengen. Inmiddels hebben we de resultaten binnen en we beloofden dat de respondenten aan het onderzoek kans maakten op een gratis plek in onze driedaagse training Agile HR. Liesbeth Pel, director HR & communications bij BSH Nederland, is de gelukkige winnares en deelt waarom zij het belang ziet van het wendbaar maken van HR.
Datum
27 augustus 2019
Auteur
Àpun Houben
Categorieën
  • Agile hr
Organize Agile

Waarom heb je deelgenomen aan het onderzoek The State of Agile HR?

In onze organisatie omarmen we agile werken zowel vanuit de methode als vanuit de veranderende mindset. Er komt zoveel energie en enthousiasme vrij bij alle initiatieven die worden genomen. We merken alleen wel dat de manier waarop wij georganiseerd zijn (of aangestuurd worden vanuit de corporate organisatie) obstakels opwerpt voor de transformatie. HR kan hier een belangrijke rol in spelen en daarom omarm ik elk initiatief waarin onze beroepsgroep zich bezig houdt met de eigen transformatie. Verander de wereld (of je organisatie in dit geval ;-)) en begin bij jezelf.

Wat is de huidige uitdaging binnen HR volgens jou?

De grootste uitdaging voor HR is durven loslaten, wat we al die jaren ervoor zo zorgvuldig hebben opgebouwd en durven te erkennen dat onze HR practices en tools de huidige ontwikkelingen niet meer ondersteunen en misschien zelfs wel blokkeren. Denk daarbij aan (hiërarchische) organisatiemodellen, afgebakende taakgerichte functieomschrijvingen, traditionele beoordelingscycli, gestandaardiseerde processen, procedures en workflows, exclusief talentmanagement etc. Ooit was dat de heilige graal in een tijd van operational excellence en een managementstijl die uitging van top-down controle en het mijden van risico’s. We moeten daarom samen met onze interne klant onze toegevoegde waarde opnieuw definiëren. En weg durven lopen van de one-size-fits-all en kijken naar de potentie en passie van al die individuele talentvolle loyale en enthousiaste medewerkers in onze organisatie.

Wat hoop je te leren bij de Agile HR training?

Ik hoop te leren hoe we vanuit HR de al ingezette verandering kunnen ondersteunen door kritisch naar onszelf te kijken en onszelf opnieuw uit te vinden. En vooral ook hoe we een lichtend voorbeeld kunnen worden voor de rest van de organisatie.

 

Wil jij ook aan de slag met het wendbaar maken van HR? Bekijk onze driedaagse Agile HR training, internationaal gecertificeerd en een waarderingsscore van 8.9!

Blijf op de hoogte van de resultaten van het onderzoek, deze worden binnenkort gepubliceerd op https://www.stateofagilehr.com/

Àpun Houben

Marketeer