Agile werken bij de Nationale Politie

De uitdagingen van de toekomst vragen om een politieorganisatie die snel in kan spelen op verandering en goed om kan gaan met complexe vraagstukken. Criminele netwerken passen zich razendsnel aan en technologische uitdagingen worden steeds groter. Op steeds meer plekken binnen de Nationale Politie wordt daarom Agile gewerkt. De werkdruk neemt af, het werkplezier toe en de resultaten zijn veelbelovend. Agile is echter geen trucje, maar een mindset. Organize Agile ondersteunt en traint bijna alle eenheden in deze nieuwe manier van werken.

agile methode bij de politie

Agile Awareness Training voor leidinggevenden bij de Politie

Onze ervaring bij de Nationale Politie

We trainen, adviseren en coachen we medewerkers, teams, leidinggevenden en eenheden in Agile werken. Van Basis Team Recherche tot specialistische opsporing en van workshop tot transformatie: we werken graag samen aan een wendbare politie! Eerdere opdrachten waren onder meer:

  • Interne Agile coachopleiding (1e lichting 2018, 2e lichting 2019). Meer informatie voor de volgende lichting in maart 2020.
  • Scrum- en agile trainingen aan de eenheden Rotterdam, Limburg, Midden-, Oost- en Noord-Nederland, ZeBra, PDC en de Staf Korpsleiding (2016-heden). Totaal aantal medewerkers getraind: circa 120.
  • Begeleiding en teamcoaching TDO Midden-Nederland, DRR Amsterdam en Rotterdam.
  • Advisering Q-team Rotterdam, staf Korpsleiding en eenheid Noord-Nederland.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Kijk hier voor de open inschrijvingen of neem contact op voor incompany training en coaching.

Agile werken in de politiepraktijk

Transformatielessen van de Nederlandse Politie
Michiel van Gerven
6 lessen in agile leiderschap van de Nationale Politie
Nienke van de Hoef
Agile topvrouwen #4: Petrie Velthof – Politie Nederland
Nienke van de Hoef

Onze experts

Nienke van de Hoef

Avonturier, dwarsdenker, ondernemer

Oprichter van Organize Agile en Scrum Company en auteur van Scrum in Actie (2015) en Agile HR (2017). Nienke heeft een enorme drive om publieke organisaties effectiever te laten functioneren. Nienke is met Michiel trainer in de Agile coachopleiding bij de Nationale Politie en heeft ervaring in de ondersteuning van Midden-Nederland en de Staf Korpsleiding.

Michiel van Gerven

Kickstarter, innovator, no-nonsense

Agile Coach en gespecialiseerd in onorthodoxe aanpakken en scaled agile. Hij is een principiële pragmaticus met oog voor de context. Naast vaste trainer van de interne Agile coachopleiding bij de Nationale Politie, traint en begeleidt hij ook politiemensen en teams in de eenheden Rotterdam, Limburg, Oost- en Noord-Nederland.

Carmen Guerra Jurado

Pragmatisch, creatief, people person

Carmen gelooft dat de Agile mindset (en de daarbij horende frameworks, zoals Scrum) de politie in staat stelt om deze snel veranderende, onzekere, complexe en dubbelzinnige wereld te omarmen. Met een flinke dosis fun en creativiteit helpt ze op zoek te gaan naar wat voor teams werkt. Carmen traint Basis Recherche Teams (BTR).